Hee, lievemenseuuuh…

Voor het geval dat je het interessant vindt om te weten: vanaf nu ga ik zo nu en dan – ik probeer wekelijks, maar pin me d’r niet op vast – een weekoverzicht plaatsen van wat ik allemaal in m’n leventje doe. Niet dat dat bijster interessant is, maar ik wil denk ik toch wat persoonlijker worden op het blog want ik vind dat zelf bij anderen ook altijd zo leuk om te lezen. Dat ze persoonlijk zijn. Hi-ha-ho. Lekker na-apen. Nee, iedereen is anders en iedereen telt mee, dus ik ga lekker vaker persoonlijk wezen – hatsikidee. Dit was het gedicht van de dag. Als je ook poëtisch wilt zijn vandaag, dan mag je  jouw dichterlijke uitspatting onderaan deze pagina in de comments zetten.

Vrijdag 23 maart 2018

Het wonder geschiedde dat mijn lieve baby van vandaag precies 11 weken oud, besloot 12 uur lang achter elkaar te slapen. Van 20.00 uur ’s avonds tot 08.00 uur ’s ochtends. Hoe luxe wil je het hebben? Zo luxe, graag. Hoe heerlijk! Nou mogen we überhaupt al niet klagen over Moos z’n slaapgedrag want hij’s echt wel een ideale baby, maar dit was wel even hemels!

Omdat moeders ook zo fit, fris en binnen no-time ook weer fruitig was, besloten Moos en ik in goed overleg dat we naar de Bibliotheek in Almelo zouden gaan om daar even gezellig een babymassage-sessie van Naviva Kraamzorg te volgen. Eigenlijk ben ik zo’n type mens die altijd een grote mond heeft, maar als ’t puntje bij het paaltje komt, kan ik best een schijtlaars wezen. Dus kostte het me wel even wat doorzettingsvermogen om inderdaad naar die cursus te gaan. Want: ken die mensen niet. Maar het is heerlijk voor Moos, zo’n massage, en voor mij is het ook goed om er even uit te zijn. Lekker wandelingetje, nieuwe mensen leren kennen. Zeer fijn! En ik ben zo blij dat ik ben gegaan, want het was intens gezellig. Dat Moos de halve massage heeft geslapen zal vast een goed teken zijn! Daarnaast ook leuk om ervaringen als nieuwe mama te delen met andere mama’s.

En toen besloot ik dus terug te wandelen door de stad, omdat dat goed schijnt te zijn voor je conditie en ja: de #vettepenszietgeenmenschallenge is still on. Dat ik gisteren per ongeluk met m’n moeder een bananensoes heb gegeten, laten we even achterwege. Mama noemde het troostvoer omdat Moos prikjes had gehad. Zou je denken dat Moos troostvoer nodig had, maar nee. Die heeft heerlijk geslapen en had amper wat verhoging. M’n lieve kind. En oma en mama dus aan de bananensoezen. Moet niet gekker worden. Dat wandelen had trouwens ook nog een leuk bijkomend feitje: ik spotte een leuke vacature bij een fab-schoenenwinkel waar ik me altijd vergaap aan de Italiaanse leren loafers in de etalage. Echt zo’n heerlijke winkel waar je je helemaal kan uitleven en echt een diepe zucht kan slaken terwijl je naar de meest fantastische pumps kijkt en het kalfslederen modelletje streelt alsof het je kostbaarste bezit is. Zien jullie mij daar al staan te shinen in die winkel? Jullie een beetje de meest glamoureuze en welzittende schoentjes verkopen? Ik ben nogal visualiserend ingesteld; ik zie het namelijk wel voor me. Ben dat thuiszitten ook wel redelijk zat, moet ik zeggen. Wil onder de mensen zijn. Moet alleen nog even bedenken wat ik met Moos ga doen. Denk dat ik ‘m gewoon meeneem want ik wil ‘m niet afstaan, alleen aan m’n moeder en m’n eigen man en schoonouders en schoonzus natuurlijk maar die zijn niet altijd beschikbaar. Maar komt goed. Als iemand nog tips heeft voor een goede gastouder in Almelo, ik hoor het intens graag. Moet wel een lieve zijn, die koekjes met ‘m gaat bakken en – net als ik doe – de hele dag tegen ‘m praat alsof hij al kan praten en gesprekken kan voeren. Bij de babymassage keken sommigen me ook aan van: ehm… “Ja, ik noem Moos mijn doedel, ja. Ik vind dat zo’n leuk koosnaampje gewoon. Moos is gewoon ook een doedel, dus.” “Oke, ja, ik vind het gewoon zo grappig dat je hem zo noemt!” “Ja, het is ook redelijk hilarisch, al die namen die ik ‘m geef. Ik kan er niks aan doen. Het gaat vanzelf.” “Ah, ja… Net als…” en dan komen de nieuwe-mama-ervaringen en zo ben je hoppetee, zo een uur verder.

’s Avonds kwamen onze buurtjes gezellig langs. Toen we hier een jaar geleden kwamen wonen, meteen na onze huwelijksreis, kwamen we de buurman tegen – die hier natuurlijk ook net woonden want ’t is een nieuwbouwwijk – en zodoende klonken er ongeveer dagelijks kreten als “Hey, hoeist? Binnenkort even biertje doen! Drink je wijn? Even borrelen? Gezellig! Ken niemand hier…!” en “Ah, nu moeten we echt een keer afspreken! Komt d’r niet van, baby gekregen, ziek geweest…” enzo. Dus eindelijk kwam het ervan, hah! ’t Was zeer gezellig.

weekoverzicht

Zaterdag 24 maart 2018

Nou. Dit is dus de dag waarop ik mijn controle losliet en boodschappen ging ophalen die ik bij het Jumbo Pick Up Point had laten klaarzetten. Nouja, eigenlijk heeft mijn vader het opgehaald en het bij me thuisgebracht want Moos besloot heel lang achter elkaar te gaan slapen, doet ‘ie normaal namelijk nooit. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was helemaal blij en tevree met de inklapkratjes vol boodschapjes waar ik zelf geen vinger voor heb uit hoeven steken. Maar elk voordeel heeft z’n nadeel: iemand anders heeft namelijk mijn boodschapjes bij mekaar geshopt wat inhoudt dat er nogal eens wat fout kan gaan. Want. Er zat geitenkaas bij. En er zaten ovenbitterballen en -kipnuggets bij. En het feit dat wij geen frituur hebben, in verband met vetjes-overwegingen, wil nog niet zeggen dat we dan maar meteen ovenbitterballen en ovenkipnuggets in de oven gaan smijten. Want ik doe namelijk aan de LIJN! En dat wordt me op deze manier natuurlijk niet makkelijk gemaakt. Zo verveeln’d! Enniewee: er klopte dus heel veel niet aan mijn boodschappen. Da’s jammer. Het enige voordeel is dat ik maandag dan maar vast een wandelsessie naar de Jumbo plan om beklag te doen. Dat was dus een keer en nooit weer.

’s Middags was het een kwestie van wasjes draaien, stofzuigen, troep achter man z’n kont opruimen, billen poetsen, koffertje inpakken voor Moos en mezelf onder de douche gooien en snel – snel – snel aankleden voor het 50-JAAR-FEESTJE van m’n lieftallige zwager. Moos ging voor het eerst een nachtje logeren bij mijn ouders, wat ik uiteraard ziek spannend vond. Ik denk dat ik daar de hele middag buikpijn van heb gehad. Toen we hem “achterlieten”, hij lachend met z’n dikke spekarmpjes in de armen van mijn moeder die ik 100% vertrouw, zette ik mijn moedergevoeletje uit en besloten we er een gezellige avond van te maken. Dat lukte wel! Er was sprake van een grote tent, massa’s hapjes, een DJ die nummers draaide die ik nog nooit van m’n leven gehoord had – generatiedingetje – en allemaal gezellige mensen. De een nog gekker dan de ander. Heb een paar keer bijna in m’n broek gepist van het lachen. Niet dat ik tegenwoordig lastig in m’n broek pis, dat gaat nogal makkelijk. Kind gekregen. 9 maanden op, 9 maanden af. 3 down, 6 to go.

weekoverzicht

Zondag 25 maart 2018

We sliepen uit tot 11 uur! Ik herhaal: we sliepen uit! Wat was dat ook alweer, uitslapen?! Ik moet zeggen dat ik me nog nooit zo verlept heb gevoeld als gistermiddag. Zo lam. Ik ben blijkbaar gewoon gewend om er vroeg uit te gaan! Blijf voorlopig dus niet meer tot 11 uur in m’n bed liggen.

Oja. Zaterdagmiddag tijdens m’n wassessie kwam ik erachter dat er allemaal vreemde blauwe vlekken in m’n witte was zaten. Ook op Moos’ mooie omslagdoek van BabyDeluxe, z’n twee mooie truitjes van Petit Bateau en een heel aantal spuugdoekjes. Allemaal vervangbaar, natuurlijk. Wel jammer. Dus besloot ik met chloor en BioTex in de weer te gaan en de boel daarna even op 90 graden te wassen. ’s Ochtends nog een keer gedaan en eindelijk: ’t was eruit!

Eindelijk haalden we Moos op rond twaalf uur! Hij lag heerlijk te tukken in z’n MaxiCosi en gaf er geen meter om dat z’n ouders er weer waren. Heerlijk ventje. We gingen naar huis, ruimden z’n boel op, pakten de luiertas weer in en vertrokken naar mijn schoonouders in Wezep. Daar maakte ik een lekker wandelingetje met Moos, schoonzus en neefje en vrat mezelf daarna weg in een lading Babi Pangang met Witte Rijst. Yum. Da’s niet goed voor de lijn maar soms kun je je cravings even niet de baas!

Maandag 26 maart 2018

Volgens de Oei-Ik-Groei-App begint Moos vandaag met z’n 3e sprongetje. Ben benieuwd! Superleuk om zijn ontwikkelingen mee te kunnen maken door die app. Weet je een beetje wat dat kleine manneke allemaal doormaakt. Al die nieuwe dingen op deze aardbol. ’t Is wat! Klein detail: hij slaapt dus door van 20.00 uur tot 08.00 uur. Is dat luxe of is dat luxe? Juist, da’s luxe. En dan haal ik ‘m ’s ochtends uit z’n bedje en dan krijg ik direct zo’n gigantische breedbekkikkertjes-glimlachje. Sta ik daar als een debiel te grinniken en te kirren tegen dat kleine doedeltje in z’n bedje. Wat een heerlijk kind is het gewoon. Geniet er echt van!

’s Middags gingen we even een eind wandelen want ’t was wel lekker weer! Ik ging voor gehakt naar de Appie en kwam terug met van alles, behalve gehakt. Simpel wel. Heb dus maar een soepje gemaakt en wat broodjes in de oven gegooid. Man weer tevreden. Geef hem een broodje met ei en hij’s blij. Dat rijmt ook nog eens. Ideale vent. Een kinderhand is snel gevuld, ofzoiets.

Moos was ’s avonds niet bepaald van plan te gaan slapen. Dus we liepen rondjes door de woonkamer, maakten flesjes, knuffelden, speelden en probeerden ‘m tussendoor een paar keer in z’n bedje te leggen. Geen succes. Zal wel komen doordat de klok een uur vooruit ging, ofzo. Mooiste was nog dat de deurbel ging en m’n nichtje die bijna gaat trouwen opeens voor de deur stond. “Huh? We hadden toch donderdag afgesproken?” “Ehm, nee. Vandaag.” “Oh, oke then!”. So I did her nails, mooi gelletje erop, knuffelde ondertussen nog m’n kind die onophoudelijk bleef jammeren en probeerde de afwas weg te werken. Uiteindelijk allemaal gelukt en hoppetee – alledrie het bed in. Doei wereld, wij zijn moe. Uiteraard ging Moos meteen slapen. Bijzonder kind!

weekoverzicht

Dinsdag 27 maart 2018

’s Ochtends had ik niks gepland, dus dat werd lekker rommelen in huis en badderen met Moos. Kan ik echt van genieten, van die relax-ochtendjes. Omdat het huishouden gewoon doorgaat ook nog even wat wasjes gedraaid, badkamer gepoetst… Ga zo maar door. ’s Middags kreeg ik nog een verlate kraamvisite en daarna was het plan dat ik de keuken in ging. Dat ging echter niet door, want het werd patat. Cheatmealtje dus. Sollie!

weekoverzicht

Woensdag 28 maart 2018

Er kwam kraamvisite voor Moosie! Gezelligheid dus. Ik had al twee autootjes van Little Dutch, maar kreeg nu ook nog de hele trein erbij! Zo leuk! ’s Middags bakten ik en Moos een heerlijke custardcake waarvan ik het recept nog met je ga delen. Terwijl ik stond te roeren in m’n pannetje, kwijlde Moos de hele boel bij mekaar en hield hele verhalen over wat hij al allemaal heeft meegemaakt in z’n korte leventje. Het was heel gezellig. ’s Avonds heb ik de custardcake in stukken gesneden en snel ingepakt in aluminiumfolie en in m’n man z’n koelbox gepropt, om te voorkomen dat ik er zelf m’n tanden in zette. Wel even getest natuurlijk. Kan hem niet iets voorzetten wat ik niet zelf heb geproefd.

Vandaag ben ik trouwens begonnen met mijn eigen desempje. Kun je zelf je eigen broodjes bakken. Desem is niet te koop, dus je maakt het zelf met 100 gram bloem en 100 ml water. Dat laat je een uurtje buiten de koelkast en dan erin, tot de volgende dag. Dan voeg je 50 gram bloem en 50 ml water toe en dat herhaal je 5 dagen. Ben benieuwd!

Donderdag 29 maart 2018

Donderdag! Niks bijzonders vandaag, alleen ’s middags gezellig naar mijn oma geweest die aan het revalideren is in een revalidatiekliniek in onze woonplaats. Toen wel even gezondigd: een kozakje naar binnen gewerkt. Kennen jullie dat? Is een typische Almelose specialiteit die alleen hier gemaakt en verkocht wordt. Er zijn wel varianten op in andere steden, maar die van ons zijn gewoon ’t lekkerst.

weekoverzicht
weekoverzicht

Okey, is m’n weekoverzicht leuk om te lezen of denk je: “Kind, bespaar me je sores!”?

Benieuwd naar mijn #vettepenszietgeenmenschallenge? Over afvallen na je zwangerschap?

 

26 thoughts on “WHAT DID I DO #1

 1. Rory zegt:

  Hahaha, ik vind het heel leuk om te lezen, maar misschien wel ook in combi met meer foto’s die je dan tussendoor ook hebt gemaakt? Van de schoenwinkel, dat je een hap in een bananensoes neemt. Dat werk 😉

 2. Merel zegt:

  Lekker zeg, zo’n slaper! En klinkt heerlijk, zo’n Almelo’s kozakje, had er nog nooit van gehoord (maar goed, woon ook aan de andere kant van het land). Gewoon lekker doorgaan met je overzicht

 3. Lotte zegt:

  Ik hou van dit soort artikelen bij andere, zelf begin ik er niet aan haha. Bentley was gelukkig ook een slapertje en 7 jaar later gelukkig nog steeds wel haha (kind van zijn moeder :p ). Hoop voor je dat het zo blijft haha.

 4. Stephanie zegt:

  Klinkt als een lekker, gezellig weekje! En supermooi dat treintje van Little Dutch. Je overzicht leest heerlijk weg, maar ik stem net als Rory voor nog meer foto’s en vooral waar je zelf op staat 😉

  • Susan zegt:

   Haha, ik ben zo’n onzeker typetje die het verschrikkelijk vindt om allerlei selfies te posten. Maar okey, ik ga het proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *