Van ’t ene lijstje naar het andere lijstje. Lekker onoverzichtelijk wel. Nu niet meer, want ik kalk alles neer in m’n Purpuz Planner! Wat een uitkomst.

Dé Purpuz Planner om jouw doelen te bereiken – klinkt cliché maar ’t is echt zo

Purpuz

Deze hier is er eentje van de lijstjes, hoor. Ik heb overal lijstjes voor en noteer van alles in m’n phone-notities. Ook m’n doelen. Gaat dan om grote projecten zoals ”Plannen zomervakantie 2018 met baby en friends” en kleine dingen zoals “Houten kist wit spuiten, wieltjes eronder bevestigen en naam van ukkie erop zetten”. Hoe fijn als je dat precies kunt inplannen in een uit de hand gelopen agenda? Van wanneer je de spuitverf moet halen tot het moment dat je je moeder even moet appen omdat ze je moet komen ophalen want met houten kist op de fiets is een beetje raar?! Juist. Heel fijn. Ik deed dat, tot in het trieste detail, met de Purpuz Planner! Heerlijkheid!

STOP DROMEN | START DOEN

Purpuz

Da’s de kreet van de Purpuz Planner. Het leven van brein-achter-organisatie Clen Verkleij was een beetje teveel van het goede: hij had teveel gegeven en was opgebrand. De Purpuz Planner was er nooit gekomen zonder deze toch wel minder prettige levenservaring. En daar ben ik ‘m dankbaar voor! Want – er volgt straks een lifequote – succes:

Komt niet met 1 grote stap.
Niet in 1 keer!
Succes is een pad.
Veel kleine stappen,
doelbewust gezet.
Het doel:
een ankerpunt,
succes aan de horizon,
een ontdekkingsreis
door dal en hoogte.
Paden vol overwinning en
groeiende ervaring.
Vandaag verder,
verder dan ooit tevoor

En we zweven weer verder! Want ik geloof da’k kan vlieg’n, ik geloof da’k de lucht aan kan raak’n. Da’s de Twentse vertaling van I Believe I Can Fly van R. Kelly.

De Purpuz Planner helpt je je doel te bereiken door middel van 8 tools:

#1 Purpuz Map die je helpt om je drom en te visualiseren
#2 Purpuz Matrix die je helpt om je dromen te ordenen
#3 Purpuz Plan die je helpt om je doelen op te delen in stappen
#4 Purpuz Pad die je helpt om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
#5 De Maandplanning geeft je structuur en overzicht
#6 De Weekplanning geeft je jouw dagelijkse to do’s
#7 De Dagreflectie laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je nog in kunt groeien
#8 De Vragen Aan Jezelf laten je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst

Al deze tools worden uiterst uitgebreid beschreven in de Purpuz Planner. Het kan dus niet zo wezen dat je niet weet waar je beginnen moet!

Purpuz

Maar wat vind ik nou van die Purpuz Planner:

Je moet het voor je zien als een agenda, maar dan heel uitgebreid en toch weer compact tegelijk. Want je kunt er echt álles in kwijt, van wat je wilt doen tot wat je moet doen, van dagelijkse dingetjes tot dingen die je deze maand afgerond wilt hebben. Wil je afspreken met die ene buurvrouw van je vorige woonplaats? Kun je er ook in zetten. Dagdoelen bepalen? Write it down. Genieten van elke week een nieuwe lifequote [ja, ik heb tegenwoordig iets met lifequotes…]? Krijg dan gewoon deze Purpuz Planner in je bezit. ’t Is werkelijk een verruiming voor je geest en telefoongeheugen, want wat op papier staat, hoef je niet te onthouden. Da’s mijn mantra. En ik vind de looks heel mooi want ik houd van linnen en grafische uitspattingen zoals de gouden foliedruk. Je hebt je roots in een drukkerij of je hebt ’t niet, hè. Hebbeding wel! Functioneel hebbeding.

Bestel de Purpuz Planner 2018 hier! Krijg je echt geen spijt van.

Überhaupt even kijken hoe je een easy to do lijstje maakt?

– Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking –

21 thoughts on “WAT IK VIND VAN DE PURPUZ PLANNER

 1. Rory zegt:

  Ik ben echt helemaal content met mijn Milly Pie-planner. Het heeft mij zó geholpen om meer focus te krijgen, een betere planning en meer rust. Ik denk dat elke planner wel voor- en nadelen heeft. Maar ieder persoon kan het beste voor zich weten wat hem of haar helpt. Fijn dat de Purpuz-planner zo goed voor jou werkt!

 2. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl zegt:

  Die Twentse vertaling :’) Hilarisch! Ik heb de 2017-versie ook. Ik kwam hem toevallig ‘tegen’ toen ik hem in mei ergens mee won. Heeft nog een tijdje geduurd voor ik ‘m echt ben gaan gebruiken en ik vind hem erg fijn. Wel twijfel ik nog over of ik ook 2018 ga kopen, of dat ik dan toch nog voor een andere planner ga. Deze maand wil ik eigenlijk nog een paar opties op een rijtje zetten. Eigenlijk jammer dat je er maar één nodig hebt in een jaar… 😉

 3. Kristel zegt:

  Oohja dat heb ik nodig geloof ik ✌🏻 Iig volgens men baas en collega’s ik ben van het Oohja dat was ook zo oeps dubbele afspraak type 😅👍🏻 Krijg je met 100 en 1 ideeen (heb een eigen kamer waar zon 100 spullen en werk licht wat ik zeker nog eens moet gaan doen voor ik 30 ben) wie weet helpt dit wel 🤔😏

  • Susan zegt:

   Haha flapdrol! Deze is wel echt heel handig als je vijfmiljoen projecten wilt afronden in een week zegmaar, haha. Zo eentje ben ik namelijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *