Zoals jullie weten, ben ik een tijdje geleden op het WeArePregnant Event geweest met m’n mamsie. Het was heel leuk, mede doordat ik daar kennis maakte met Marije van BellyPrint. Wat zij en haar collega Katja doen, is zo uniek! Daarom besloot ik bij haar langs te gaan als ik ongeveer 36 weken zwanger was. Om een BellyPrint van mezelf te laten maken. Nu weten jullie vast waar ik ’t over heb… Niet? Oh. Ik leg het je uit! Het is té leuk!

Wat is een BellyPrint?

BellyPrint is de merknaam van hetgeen Marije en Katja doen; het maken van ongeveer 2000 3D-foto’s van jou met je dikke babybuikje. Wat overigens níet schadelijk is voor je ukkie, die merkt daar niks van. Die van mij trapte vrolijk in ’t rond. Die 2000 3D-foto’s worden vervolgens in een speciaal computerprogramma verwerkt tot een totaalbeeld van jou en vervolgens “print” een 3D-printer daarvan een sculptuur. Dat printen duurt ca. tien uur! Lang, hè.

Jouw unieke beeldje wordt geprint door middel van het gebruik van een speciaal type filament, oftewel de “inkt” van een 3D-printer. De dikte van de print is standaard 0,1mm en het sculptuurtje wordt dubbelwandig geprint. Er zijn allerlei mogelijkheden en alles is bespreekbaar; verbronzen bijvoorbeeld! Of een beeldje van een bepaald type hout, die je dan zelf weer in de olie kan zetten. Bijvoorbeeld in dezelfde olie als je houten vloer in de woonkamer. Uiteraard zijn er ook allerlei kleuren bespreekbaar, van roze tot zwart en van wit tot groen met een marmereffect. Heel artsy!

Wat het leuke eraan is; je ziet precies hoe je kleine uk in jouw buik zit. En straks, als hij of zij er is, kun je zien hoe je eruit zag toen je zwanger was. Levensecht! Bij mij was bijvoorbeeld op het computerscherm al goed te zien dat ukkie aan de ene kant met z’n ruggetje ligt en aan de andere kant met z’n beentjes. Aan de ene kant was het “boller” dan aan de andere kant, heel grappig om te zien. Daarnaast kun je, als het beeldje klaar is, ook even “jezelf” omdraaien en zie je vanaf de onderkant hoe je buik er ook al weer uit zag en hoe ukkie in je buik lag te chillen. Superpersoonlijk en uniek!

BellyPrint

Ik zag, ik ging en ik overwon… mijn preutsheid!

Deze hele BellyPrint-ervaring wilde ik natuurlijk zelf meemaken. Ondanks mijn preutsheid. Niks leuker dan een klein standbeeldje van jezelf, maar dan met alleen je buik! Blij dat m’n hoofd er niet op hoefde, want moeders en ik hadden net een wandeling door een hozende sneeuwbui gemaakt. Dus mijn haar zag er niet uit. Maar gaf niets. Want geen hoofd op het beeld. Beeld zonder hoofd, net als in de tijd van Caesar, enzo. Vet leuk.

Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Ik koos voor de 20cm zónder armen en handen, omdat ik dat uiteindelijk toch het mooist vind. Niet dat ik ‘m in de woonkamer neer ga zetten, hoor. Nee. Gewoon op de slaapkamer. Anders vind ik dat ook zoiets. Komen je schoonouders langs: “Goh, wie’s dat dan?” “Ja, ik. Dondersdik. Toen was ik nog zwanger.” “Oh, noh!”. Nee. Dat liever niet. Lekker boven op de slaapkamer dus.

Wat moet je je voorstellen bij een BellyPrint?

Nou. Een beeldje dus, van jezelf. Met armen en handen, of zonder. In je ondergoed, hemdje of in je nakie. Wat jij wil! Ik koos uiteraard niet voor m’n nakie. Ik ben vet preuts. Dus ik koos voor de eerste optie! In m’n underwear!

Hoe gaat dat in z’n werk, zo’n BellyPrint:

Ik ging dus heel lekker awkward, niks voor mij, uut de kleer’n. Voordat ik dat deed, heb ik met Marije mijn wensen besproken en hebben we alle stappen doorgenomen. Heel duidelijk allemaal, houd ik van.

Dus:

 1. Thee;
 2. Bespreken wat je graag wilt; wat je aan wilt houden op de foto bijvoorbeeld en hoe het beeldje eruit moet komen te zien;
 3. Marije wijst je op een aantal dingen wat betreft de kleding die je draagt en hoe dat tot uiting komt op het beeldje;
 4. Uut de kleer’n;
 5. Marije schiet in ca. 1,5 minuten een stuk of 2000 3D-foto’s van je met een speciaal “fototoestel” wat qua uiterlijk meer wegheeft van een kruimeldief dus niks engs;
 6. Je krijgt een badjas;
 7. Je gaat in je badjas op je stoel zitten;
 8. En dan ga je lekker je 3D-beelden bekijken wat superleuk is;
 9. Ondertussen bewerkt [verzacht] Marije de lijnen en oneffenheden zoals in mijn geval de bh-bandjes;
 10. Done!

Dan ben je klaar. Marije zal nog een aantal bewerkingen uitvoeren om het beeldje perfect uit de “printer” te kunnen laten komen, maar hier heeft ze jou niet bij nodig. Als dit klaar is, stuurt ze het naar de zogenaamde printshop. Het is dan ongeveer twee weken wachten tot je je beeldje in ontvangst kan nemen; ophalen in Arnhem of bij je thuis laten bezorgen. Wat ik deed! Helemaal leuk ingepakt… Echt een kadootje.

BellyPrint

En wat kost dit grapje dan?

Dit zijn geen grappen, jongens. Dit zijn bloedserieuze zaken. Ik begrijp het als je ietwat schrikt van de prijzen, maar geloof me. Het is het waard. Die gipsbuiken zijn leuk, maar wat doe je er uiteindelijk mee? Juist. Ze belanden achter ’t schot op zolder. Tenminste, ik zou ‘m niet ophangen. Zo’n beeldje van je zwangere zelf daarentegen, blíjft mooi. En kunstig, abstract en artistiek.

Het hele proces van het bespreken van je wensen, het nemen van de 3D-foto’s, het samenvoegen van de foto’s, het bewerken van de 3D-foto en uiteindelijk het daadwerkelijke vormen en printen van het beeld, kost veel tijd en dus is het niet heel goedkoop. Maar wat je ervoor terugkrijgt, is het wat mij betreft zeker waard! Een onuitwisbare herinnering aan een hele speciale tijd!

BellyPrint standaard 15cm | € 129,00
BellyPrint armen + handen 15cm | € 149,00
BellyPrint 20cm | € 199,00
BellyPrint 25cm | € 269,00

Meerprijs verbronzen | € 119,00

Mijn resultaat:

Bellyprint

Wat vinden jullie ervan? Ben je bekend met BellyPrint?

NB. De 3D-foto’s worden geschoten met een speciaal “fototoestel” die hele snelle lichtflitsen achter elkaar afgeeft. Ben je epileptisch, bespreek dan van tevoren met je [huis]arts of het voor jou handig is dit te gaan doen.

Oja. Ik heb nog steeds [afkloppen!] geen striae! Lees hier hoe ik dat blijf proberen te voorkomen.

– Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking – 

36 thoughts on “VOOR ALLE PREGGIES: BELLYPRINT!

 1. Nicole zegt:

  Ik kende het nog niet.. Vind het erg mooi maar zou ook hier weinig mee doen. Sowieso zou ik het nu niet meer doen omdat ik al 2 kinderen heb en dan vind dat ik van elk kind zo’n beeldje met buik moet hebben haha..

 2. Layla zegt:

  Ik had er nog nooit van gehoord. Ik denk dat het voor sommigen veel kan betekenen, maar voor anderen is het maar een beeldje x Houd dit in ieder geval goed bij, het is een mooi souvenir.

 3. debbythechocoholic zegt:

  Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Het lijkt me wel leuk omdat je een herinnering hebt van je zwangerschap, en dan heb ik het niet over een gewone foto. Aan de andere kant is het prijskaartje wel duur, maar dat is begrijpelijk met deze 3D-technieken. Echt tof dat je dit gedaan hebt 🙂

 4. Fleur zegt:

  Wat mooi! Ik kende wel de gipsafdrukken, maar vroeg mij altijd af wie dat nu in zijn huis wilde ophangen, zo groot. Dit vind ik wel erg mooi en wou dat ik dat ook had kunnen doen

 5. Merel zegt:

  Ik kende dit eigenlijk nog niet, maar vind het heel tof. Wat ben je prachtig zwanger trouwens, dat komt in zo’n beeldje helemaal tot zijn recht. En wat je zegt, zo’n gipsbuik zou ik ook never nooit ophangen. Vind ze vaak ook niet heel erg flatterend trouwens, maar dat is persoonlijk. De prijs is het wel waard.

 6. Eline zegt:

  Wat leuk! Ik wist niet dat dit bestond. Lijkt me veel toffer om te hebben in plaats van een afdruk in gips (knoeiboel!). Het prijskaartje valt ook veel beter mee dan gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *