Je wordt tegenwoordig doodgegooid met planners, bullet journals, agenda’s… Wat is nou handig voor wie en hoe en wat? De keuze is veel-te-reuze. Gelukkig is daar dan de ”A Journal” Agenda 2018 en ik ben blij!

A Journal

“My Journal” Agenda 2018

Zoals jullie weten, heb ik het einde van 2017 overleefd met dank aan de Purpuz Planner. Het is moeilijk om de Purpuz Planner en My Journal níet met elkaar te vergelijken, omdat ze je beiden uiteindelijk willen helpen je doelen te behalen. De Purpuz Planner vind ik iets “ingewikkelder” ogen, maar is dat zeker niet. Daar kom je echter pas achter als je ‘m gebruikt. My Journal ziet er op het eerste oog al eenvoudig uit, wat voor mij aanlokkelijk is omdat ik niet houd van al te veel poespas.

Ook is wereldwijd bekend dat ik fanatiek voorstander ben van het maken van lijstjes. En dan vooral het afstrepen, hè. Da’s toch wel zo heerlijk. Voor mij betekent dat ruimte in m’n hersenpan. En die hersenpan is van zichzelf al aardig vol, kan ik je vertellen. En dan niet alleen met hersens. HA-HA! Allemaal even lachen.

A Journal

De functies DEEL 1:

 • Personalia
 • Jaarkalender van 2018 én 2019 voorin
 • Internationale feestdagen
 • Plenty ruimte voor notities
 • Ruimte om je beste momenten van 2017 in te vullen
 • Ruimte om je goals voor 2018 in te vullen
 • Maandelijkse planner aan elk begin van de maand, met de volgende opties:
  • Doen / niet doen – die laatste vind ik héél fijn, want kom je niet vaak tegen! Geeft je meer de mogelijkheid na te denken over de prioriteiten die je moet stellen in ’t leven.
  • Goals
  • Tijd die je wilt maken voor familie / vrienden
  • Ruimte om te noteren wat je blij maakt en om eventuele nieuwe ideeën op te schrijven
  • Dingen die je moet betalen [niet per se leuk, wel heel handig!] én betalingen die je nog gaat ontvangen [wel leuk]
  • Ruimte om dingen te noteren over je vakantieplanning voor 2018 – hoe ideaal is dat
  • Ruimte voor notities
  • Geef de maand een cijfer!
 • Wekelijkse planner met dag- en datumomschrijving en weeknummer + de volgende invulblokken:
  • Boodschappenlijst [oooh, this is heaven!]
  • Wie je moet bellen / mailen
  • Memorabele momentjes
  • Notities

De functies DEEL 2:

 • Genoeg ruimte om alvast je goals voor 2019 op te schrijven, wel ambitieus blijven, hè!
 • Wat ik grappig vind: achterin My Journal is er ook ruimte om je schoenmaat [EU, UK enz.] in te vullen + je gewicht, de omtrek van je middel, je hoogte, cupmaat… Hoe uniek?! Ik ga dit zéker gebruiken – vertel jullie later meer!
 • Ruimte om op te schrijven wat je zou doen met een miljoen euries…
 • Ruimte voor het noteren van allerlei punten die je wilt gaan “behalen” in 2019:
  • creatieve dingen
  • culturele activiteiten
  • tijd die je inplant om even he-le-maal niks te doen
  • ontwikkelingen die je wilt doormaken op het gebied van werk
  • fitness en je gezondheid
  • vakanties en tripjes die je wilt maken
  • dingen die je hebt geleerd in 2018
  • dingen waarin je veranderd bent
  • dingen die je hebt bereikt
  • familiedingen
  • je droomhuis
  • je droombaan
 • LEUK: een hele pagina om je ideale party te beschrijven
 • Kado-ideetjes
 • Favoriete quotes en inspirerende woorden
 • Je lievelingswebsites en blogs, per onderwerp
 • Je spaarplan [!]
 • Nog meer ruimte voor notities, adressen en nog meer lijstruimte

En dat allemaal in een compact, hip uitziend hardcover hebbeding-boekje met een formaat van 16 x 21,5cm! Drop je zo in je tas. Ik ben fan en kan niet wachten tot 2018! De My Journal is o.a. te bestellen bij bol.com!

A Journal

And you? Klinkt aantrekkelijk, toch? Welke planner ga jij gebruiken voor 2018 of ben je er nog niet helemaal uit?

Lees hier ook alles over time management zodat je het beste uit jouw planner kunt halen!

– Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking –

29 thoughts on “PLANNEN MET DE “MY JOURNAL” AGENDA 2018

 1. Cassandra zegt:

  Ik ben er nog niet echt uit. Ik heb de Zakenmam liggen maar die vind ik oubollig en de purpuz was op zich een fijne, maar later in het jaar, merkte ik dat hij niet bij mijn wensen aansluit. Wel de doelen uitschrijven etc. Maar mis nog een hoop zakelijke shizzle in die agenda. Deze lijkt me leuk, maar wel beetje klein..

 2. querine zegt:

  ik ben een groot fan van notitieboekjes, agenda’s, planners en dagboeken dus ik ben sowieso fan van je blog post!
  jammer dat de meeste soms zo duur zijn maar ook maar beter anders had ik alles gekocht wat ik tegen kwam.

 3. Mirjam zegt:

  Ik ben zó slecht met agenda’s en planners.. niet normaal! Ik vind ze vaak heel mooi en begin enthousiast en na een paar weken gaat het weer helemaal mis en vergeet ik de helft erin te zetten. Ik gebruik nu de agenda van mijn telefoon en dat gaat op zich ok.

 4. Rory zegt:

  Ik ben ont-zet-tend blij met mijn Milly Pie. Sinds ik ‘m in gebruik heb genomen ben ik zoveel meer in de rust in plaats van de chaos terecht gekomen. De indeling, de lijstjes, ik ben er helemaal blij mee. Fijn dat deze planner voor jou goed werkt. Het hangt ook echt volledig af van de persoon en hetgeen je naar zoekt.

  • Susan zegt:

   Wat grappig dat de Purpuz niks voor jou is! Ik vind het ook lastig, heb voor mezelf de deadline dat ik eind volgende week m’n planner voor 2018 moet bestelen maarja. WELKE dan. Dénk Purpuz, maar A Journal erbij misschien voor privé…

 5. Daisy Dingen zegt:

  Dat ziet er leuk en handig uit… Ik ben heel slecht in het bijhouden van agenda’s en lijstjes… Toch heb ik er ook weer 1 gekocht voor 2018 (wel gewoon bij de action haha). Wie weet gaat het volgend jaar beter en maakt dat me dan iets kieskeuriger 😉

 6. Marion Stam zegt:

  Complimenten voor de prachtige lay out van je blog. Ziet er heel goed uit. Ik heb het niet zo op agenda’s. Ik gebruik altijd een familyplanner. Lekker groot, dus veel ruimte voor alles wat ik moet onthouden en wil plannen.

 7. kimberley zegt:

  Een mooie en fijne agenda lijkt mij. Ik heb zelf voor een Hema agenda gekozen vorige week en dat is een familieplanner. Kan ik van iedereen opschrijven wat ie gaat doen. Nu hoef ik dat van mijn vriend niet te doen, maar soms spreken mijn ouders wat af of mijn dochter moet ergens heen. Zo kan ik het simpel bijhouden. Daarover komt snel een artikel online. Mocht je dus interesse hebben kun je altijd komen kijken op mijn blog. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *