Zoals jullie weten, staat deze oliebol op knappen. Maar dan echt. Ik heb soms het gevoel dat m’n buik niet verder uit kán rekken en dat ukkie met één trap m’n hele buikhuidje aan flarden schopt. We zijn echt te nieuwsgierig naar onze voetballer – zeg maar gerust rugby’er – en ik besloot toch even mijn heppie-heid te delen met jullie! Want we hadden een heerlijk weekendje. Maar echt. En ’t begon allemaal met m’n babyshower!

Babydouche – ik bedoel babyshower

Natuurlijk deed ik alsof ik súperverrast was, vrijdagavond 1 december om 20.00 uur. Ik waggelde het huis van mijn ouders binnen en zei ”Aaah, ik wist echt van niks!” Iedereen lachen… Mijn moeder kent mij namelijk langer dan vandaag en weet dat ze me een groot plezier doet als ze me van tevoren een klein beetje inlicht. Deze controlefreak houdt namelijk niet perse van verrassingen, tenzij ze weet waar en wanneer. Dan is ’t prima. Maar Susan, dan is het geen verrassing meer. I know, dear. I know.

De hele woonkamer zat vol met allemaal vriendinnetjes, mijn schoonmoeder, schoonzus, nichtjes en natuurlijk mijn lieve zusje en mama die vet druk zijn geweest om mijn babyshower zo perfect te maken.

Geef mij een tafel met voedsel en de boel is al gauw goed. De “Sweet Table” bestond uit een door mama gebakken taart met een vulling van citroenbavarois en súpermooie, homemade cakepops by my sister met ieniemienie-kleine voetafdrukjes van fondant erop, allemaal lichtblauwe snoepjes… En lichtblauwe bubbels natuurlijk. No-alcohol. Er hingen overal schattige babykleertjes, BOY-letter-ballonnen, lichtblauwe props, lichtblauwe confetti, lichtblauwe kaarsen, lichtblauwe ALLES! A real babyshower! En hoe leuk is dit: servetjes met een veiligheidsspeld erin; net een luiertje! Ik werd bijna ongemakkelijk van alle moeite die ze voor mij en ukkie hadden gedaan. Intens genoten. Ook van de spelletjes: luiertje-ruiken en babyfoto’s raden, buikomvang meten…

babyshower
babyshower

Ziek verwend met deze kadootjes…

babyshower

Kookboek “Feest” van 24Kitchen

Prenatal Berenpakje

Happy Horse knuffelkonijn

Speenkoord van Chewiesandmore

Bijtrammelaartje van Chewiesandmore

babyshower

Origamibootje van Oli Carol

Houten muziekmobiel waar ik helemaal verliefd op ben

Naïf Milde Bad Olie

Done By Deer lepeltjesset

Babysokjes van Bambino

Done By Deer lepelset

Mijlpaalkaartjes

Naïf mini’s

Done By Deer Tuitbeker

babyshower
babyshower

Adidas SUPERSTAR CRIB schoentjes

Boxkleed Babypark

Invulboekje “Eigenwijsheden”

Oli & Carol bijteendje met lichtblauwe stippen

Naïf Diaper Cream

Rituals TINY RITUALS Massage Oil

babyshower

Invulboek “And So The Adventure Begins”

En het prachtige gehaakte kleedje op de achtergrond is lichtblauw en HELEMAAL ZELF GEHAAKT door mijn lieve tante!

babyshower

Panda-lunchboxjes

Superschattig truitje van Noppies

Kleine badeendjes [zit weer een verhaal achter, zal ik jullie besparen…]

Zwitsal Zachte Crème 

Jip & Janneke boekje “Dierenvrienden”

babyshower
babyshower

Mijn hubs kreeg een geweldige survivalkit inclusief handschoentjes voor het luier-verschonen, oordopjes, paracetamol, Corona’tjes, allerlei lekkers… Zo cool!

EN TOEN GINGEN WE OOK NOG OP BABYMOON…

Zaterdagochtend stapten we met onze weekendtassen in de auto, op weg naar Maastricht. Lekker even twee daagjes met z’n tweetjes, voor ’t laatst! Hubby werkt momenteel knetterveel [is ZZP’er en komt – zacht uitgedrukt – nogal om in het werk wat natuurlijk heel goed is maarja dan zie je mekaar soms wat minder en dan heb je mij weer op de kast, hoor] dus we hadden gewoon ziek veel zin om even met z’n tweetjes weg te gaan!

We sjouwden er wat vanaf; shopten voor hubby een flinke lading kleding en nieuwe shoes en ik mocht mijn verjaardagskadootje uitkiezen! En die’s echt niet normaal, zo mooi! Natuurlijk moest de inwendige mens ook even verzorgd worden, dus gingen we naar binnen bij Rumours en OKE. SERIEUS. Daar hebben ze dus de LEKKERSTE cheesecake éver. Man deed zich tegoed aan – hoe kan het ook anders – carpaccio en een broodje met kip, avocado, bieslookcrème en sla. Eet’n joh, die jongen! Vers sjuutje on-the-side, heerlijk. Denk maar niet dat ik daarna nog fatsoenlijk in de benen kwam, trouwens. Man, man, man.

babymoon

Na een dagje genoten te hebben van de gezellige kerstsfeer en de überaardige mensen, stapten we in ons waggie en reden we naar Kasteelhotel Buitenplaats Vaeshartelt. Daar hadden we een heerlijke kamer geboekt inclusief ontbijt. Uiteraard even lekker upfreshen en toen naar de bar gegaan om te borrelen en te happen. Gewoon chill.

babymoon
babymoon
babymoon

Nou. Denk maar niet dat ik die nacht één oog heb dichtgedaan: mijn BENEN! Ze leken het te begeven. Blijkbaar teveel gelopen ofzo. Toen ontdekte ik dat ik m’n buikband helemaal niet om had gedaan die dag, wat dus nogal oliedom is want dat ding werkt als een tierelier!

Je begrijpt dat de zondag voor mij begon met een een knalhete douche en dat ik daarna METEEN die lelijke maar functionele zwangerschapsband om m’n vette pens heen drapeerde. Man keek toe en vroeg zich af of dat ding bestemd was voor het fitnessen. Ja, tuurlijk. Ga fitnessen in Maastricht. Hi-ha-ho. Het sneeuwde ook nog, trouwens. Hoe idyllisch! Te leuk! Ik helemaal blij…

Ontbijtje erin gegooid, wederom zalig met verse sjuutjes [ja, daar zweer ik bij tegenwoordig; hoe zuurder, hoe beter net als ikzelf – grapje] en fresh yoghurtjes, homebaked broodjes, fantaseer maar verder… alles wat je bedenken kunt, was er.

babymoon
babymoon

Uitchecken, spulletjes in de auto, hoppa – stadje weer in! Uiteraard hebben we de kerstmarkt bezocht, want da’s natuurlijk het leukste van allemaal. Als het droog is, tenminste. Maar gelukkig had ik mijn parapluutje mee om onze goedgekapte haartjes [mijn man draagt bijna altijd een pet, dus ik zeur maar wat] in model te houden. We zwalkten wat over de kerstmarkt, verbaasden ons over de lekkere smaak die de combinatie warme Maple Syrup met appelsap met zich meebrengt, ook over de prijs van € 38,00 per fles trouwens, keken naar het reuzenrad maar peinsden er niet over om erin te gaan en liepen vervolgens de stad weer in, op zoek naar een bonbonnerie want: CHOCOLA IS LEVEN! Ook sloegen we voor hubby en z’n broers een paar hele foute kersttruien in, zodat ze die lekker tijdens onze Winter BBQ op 2e kerstdag kunnen dragen. Hoe hilarisch is dat. Juist. heel hilarisch.

Fluoriserende snoepjes op de kerstmarkt, nom-nom… Helaas werd mijn proefsessie niet gewaardeerd!

babymoon
babymoon
babymoon
babymoon
babymoon

Uiteraard was er ook weer eten nodig, dus we chillden ‘m bij Brasserie Amadeus. Gaan we dus nooit weer heen; veel te krap allemaal. En de bedrijfsleider liep z’n personeel uit te jouwen waar de klanten bij waren. Ik houd daar dus echt niet van. Had gewoon medelijden met het meisje, het was ziek druk! Doe even normaal, zeg. Wel lekkere jus, trouwens.

Lekker interessant weekendje gehad dus: shoppen, eten, slapen AND REPEAT! Maar wel gezellig met mijn allerliefste man. Lekker even quality-time. Kan niet wachten om straks met z’n drietjes op pad te gaan. Ik verbaas me elke keer nog over hoe grappig m’n man is, trouwens. Ik heb serieus een paar keer naar de wc moeten rennen omdat m’n blaas het niet meer aankon van het lachen. Laat mij lekker even m’n man de hemel inprijzen, goed? Hij’s gewoon lief.

babymoon

Dus, wil je ook een keertje gezellig een weekendje weg? Maastricht doen! Te leuke stad en de mensen zijn akelig vriendelijk. Gewoon genieten.

Of check deze tips eens voor jullie “perfect babymoon”!

32 thoughts on “PERSONAL: BABYSHOWER & BABYMOON

  • Susan zegt:

   Ah dankje, wat lief! En wat flauw dat jij geen babyshower hebt gehad! Gewoon een keertje doen met kindjes, haha! En met bubbels mét alcohol. Kan gewoon!

 1. Eke zegt:

  Wat een supergoodfeel artikel, love it! Die Naifspulletjes he, ruikt dat een beetje fijn? Dat truitje van Noppies is tof trouwens! En Maastricht is heerlijk, ga ook vast een babymoonbestemming zoeken!

  • Susan zegt:

   Ik vond ‘m zelf ook wel feel-good en ik feelde ook best wel good! Thanks! Naïf ruikt té lekker. ’t Is niet het goedkoopste, maar wel vrij van troep en dan dus die geurtjes. Hemel.

 2. Fleur zegt:

  Heerlijk weekendje zeg! Goed om nog even samen weg te gaan. Wij ging ook elk jaar een weekendje naar Maastricht, maar sinds de kinderen er zijn eigenlijk niet meer 😉

 3. Felice Veenman zegt:

  Ik heb 5 jaar in Maastricht gewoond, is inderdaad een heel mooie stad, en je kan er overheerlijk eten.
  Ooit toen ik nog op de middelbare school zat, hadden wij schoolkamp in Kasteel Vaeshartelt…( schrijf je het zo ) wat is dat onherkenbaar mooi gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *