Vandaag gaan we even lekker de hashtag #vettepenszietgeenmens in de spotlights zetten. Ik heb namelijk een bakboek naar m’n hart ontdekt! Het New York Kerstmis Bakboek geschreven door Lisa Nieschlag en Lars Wentrup met fotografie door Lisa en Julia Cawley. De recepten komen van Agnes Prus! Die kan dat, hoor. Recepten verzinnen.

Heel leuk om te hebben voor de feestdagen, dit boek, maar je begrijpt dat er natuurlijk ook midden in de zomer wel een reden is om bijvoorbeeld glaskoekjes te maken. Ja, glaskoekjes. How original! Moet je alleen niet zo simpel zijn om de kerstboom ook weer op te gaan zetten. Dat zou een beetje gek zijn natuurlijk, midden in de zomer.

New York Kerstmis Bakboek

New York Kerstmis Bakboek

Ik kocht dit bakboek twee maanden geleden om toe te voegen aan m’n steeds groter groeiende verzameling kookboeken. Zo leuk! Ik was intens blij was toen ik allerlei zoetigheidjes zag staan in de inhoudsopgave. En dan met die geur van een bakboek wat net vers-van-de-pers komt, gelukkiger kun je me niet maken. ’t Zijn de kleine dingen die het doen, hè.

Het is dat ik momenteel geen puf meer heb om in de keuken te staan. De energie die ik heb, gebruik ik liever voor het avondeten. Dat bakken schiet er momenteel even bij in. Maar straks, als ukkie er is en we een beetje een ritme hebben, duik ik ZIEK graag weer mijn keuken in om te gaan bakken! Niks leuker dan dat! Beetje jammer dat de kerstdagen dan voorbij zijn, maar mag de pret niet drukken. Veel van de recepten uit dit boek kun je het hele jaar door maken!

New York Kerstmis Bakboek

Waarom is ‘ie zo leuk, dat New York Kerstmis Bakboek?

Nou, New York. Da’s toch al leuk. Ik ben er nooit geweest, maar staat wel in mijn levensplanning, hi-ha-ho. Man heeft vliegangst dus we zullen zien, maar waar een wil is, is een weg, toch? Of een luchtruim. Om te vliegen. Naar New York.

New York is een inspiratie wat betreft het kerstgevoel. Decadente kerstversieringen, grandioze kerstbomen, prachtig versierde winkelstraten en hotels, een lichtgevend Central Park, de ijsbaan, ga nog maar even door. Ultiem kerst vieren doen ze daar. Met dit bakboek ga je op citytrip door New York, langs allerlei families met hun eigen tradities. Éen en al zoete verleiding, die stad!

Waarschijnlijk niet de standaard namen als appelkaneelcake, cinnamon rolls enzovoorts. Dat maakt dit boek nou juist zo leuk! Bij alle recepten is de oorsprong ervan beschreven en worden er serveertips gegeven door de bakker herself. Over de foto’s die erin staan, ga ik niet beginnen. Gewoon vervelend, zo mooi. Je wil gewoon alles opeten. Pinwheel cookies… OMY!

Uiteraard ga ik niet alle foto’s van die koekjes enzo laten zien. Haal het boek maar gewoon en hup, die keuken in! Ik ga wel proberen om voor de geplande Winter BBQ met mijn schoonfamilie een lading overheerlijke originele koekjes uit dit bakboek te maken. Maar eerst maar eens kiek’n of ukkie blijft zitten. Die kan het niet aan hoor, als hij die geur van mijn oven ruikt. Begint nu al woest te schoppen als ik aan het koken ben.

New York Kerstmis Bakboek
New York Kerstmis Bakboek

Oh, trouwens: herinner je je de kokosbolletjes nog? Die komen dus uit dít bakboek!

Dus, vandaag even lekker kort maar krachtig! Het New York Kerstmis Bakboek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com en dus puur een tip van Suus, omdat er dingen in staan die je nodig hebt in je leven. Dan moet je dus even vergeten dat ik verder eigenlijk best wel heel erg hamer op gezond eten. Vandaag even niet, hoor.

#vettepenszietgeenmens

Houd jij van bakken? Hoe lijkt jou het New York Kerstmis Bakboek?

27 thoughts on “NEW YORK KERSTMIS BAKBOEK

  1. Batboy zegt:

    Ik ben dol op bakken! Heb trouwens geen 1 kookboek in huis. Hier zou ik ook weleens uit willen bakken en daarbij ben ook nog nooit in NY geweest en zo kom ik er dan toch ook een beetje 😉

  2. Eke zegt:

    Voordat onze zoon er was, bakte en kookte ik als een malle, maar die drive is een beetje weg. Hopelijk blijft ie bij jou lekker plakken, want dit boek lijkt me echt fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *