Hebben jullie ze al? Lentekriebels? Ik wel. En hoe. Ik heb helemaal zin om de tuin aan te pakken, er een paar flinke potten met bloemetjes in te zetten, het hele huis schoon te maken, m’n kledingkast op te ruimen en een nieuwe garderobe aan te schaffen. Want: geen babybuik meer means nieuwe kleertjes. Maarja. Zeggen ze op het nieuws weer dat het aanstaande weekend weer gaat vriezen. WAAROM, waarom… Feit blijft dat eind deze maand de klok weer een uur vooruit wordt gezet. Of je kind zich dan ook automatisch aanpast? Nee joh. Maar ondertussen moet jij wel gewoon op tijd op je werk zijn enzo. Maar komt goed! Hierbij geef ik je wat tips om in ieder geval fresh de lente te beginnen en je lentekriebels een plaatsje te kunnen geven. Komen ze:

Update je kledingkast, en dan vooral de basics

Wat je vooral in je kledingkast moet hebben:

 • De famous LBD oftewel Little Black Dress
 • Een goeie blouse in een basic kleurtje
 • Een fijne chino
 • Goeie spijkerbroek
 • Mooie kokerrok
 • Een lekker vest
 • Een coltrui of pull-over
 • Zwarte skinny jeans [1, 2, 3 feestjes in m’n skinny jeans…]
 • Goed zittende blazer
 • Sneakers, heels en flatjes
 • Leren jasje

Ik heb laatst dus heerlijk al m’n zwangerschapskleding met een arm zo uit uit m’n kledingkast op de grond geschoven – hoppa, in een grote doos. Doosje dicht, stickertje erop, doosje achter het schot op zolder… Weg d’rmet! Tot later, ouwe. Verder ben ik toen helemaal losgegaan in m’n kledingkamer: alles uitgeprobeerd en guess what; bijna alles paste nog. Heerlijk gevoel wel! Ik moet eerlijk toegeven dat ik merk dat ik een beetje een verzamelaar word op het gebied van kleding en schoenen. Als ik bijvoorbeeld een kledingstuk heb gekocht op een mooie zaterdagmiddag in augustus, in Utrecht, terwijl ik met een ijsje langs de etalages liep en daar dus dat perfecte kledingstuk [in dit geval een ziek lijp jurkje] zag hangen, dan kan ik het dus gewoon niet over mijn hart verkrijgen om die weg te gooien. Al komt ‘ie nu maar tot m’n knieën. Van onderen dan, uiteraard. Ik kan hem dan gewoon niet hoger krijgen dan mijn knieën. Gewoon omdat ik te breed ben geworden. En niet in de positieve zin van het woord. Maargoed. Dat soort types hangen dus ook nog gewoon in mijn kast. Zou ik echt eens moeten opruimen.

lentekriebels

Organiseer je huis

Bijboorbeeld je werkplek. Keukenkastjes even lekker uitruimen, met een soppie erdoor, zolder goed opruimen, schuur meepakken… Dat soort dingen. Die meestal blijven liggen… Mijn schuur moet je echt niet zien. Staat vol met lege luierdoekjesdozen enzo. Zooi. Clean daarnaast ook even je badkamerplankje! Hoeveel vergif je daar wel niet hebt staan…

Daarnaast:

 • Ga met je stofzuiger langs de muren en plafonds
 • Clean je vloerkleden met de stofzuiger en vervolgens met een speciale shampoo in de badkuip of bij de stomerij
 • Reinig je bankstel en fauteuils
 • Gooi je gordijnen eens in de wasmachine
 • Zet je houten vloer in de wax en reinig je andere vloeren met het juiste middeltje
 • Bel de glazenwasser of reinig zelf je raampjes
 • Check of je huis goed is beveiligd tegen bijvoorbeeld brand en inbraak
 • Maak je koelkast en vriezer schoon [vriezer eerst laten ontdooien, duh…]
 • Draai de matrassen om op elk bed
 • Vul je EBHO-kit aan
 • Gooi oude beautyproducten weg als bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum is verstreken of wanneer je het een jaar niet hebt gebruikt [believe me, dan mag het echt weg!]
 • Organiseer je paperwork
 • Clean je laptop / computer / iPad / phone
 • Gooi kleding weg of geef het aan een goed doel
 • Doe je winterkleding in vacuümzakken en dozen en berg het ergens op
 • Ruim je zolder en kelder op en plaats alle onnodige items op Marktplaats voor Kika bijvoorbeeld, supergoed doel en ben jij van je spullen af!
 • Check of je buitenverlichting het goed doet
 • Geef je tegelpleintje een goede wasbeurt; kom maar door met die schrobber!

Dit is trouwens meteen mijn checklist. Heb echt ZOVEEL zin om dit te gaan doen, allemaal! Geen sarcasme! Het liefst breng ik mijn kind dan eventjes onder bij m’n moeder en ga in m’n oude kloffie, met muziekje op en keihard meegillen – stel je even voor hoe fantastisch dat eruit ziet, och – mijn huis door met poetsdoek, zwabber, stofzuiger, dweil, fles bleek, emmertje Dettol… GENIETEN! Verklaar me maar voor gek. Je mag me ook inhuren, trouwens. Als je in Twente woont. Kom ik bij je langs. Verlate nesteldrang ofzo.

lentekriebels

Laat je dieet ook even detoxen: geef ‘m een opfrisbeurtje

Wat dacht je van deze voedseltjes voor een goed humeur? Of deze dingen die je moet eten voor een gave huid? Sowieso gewoon even suiker laten staan scheelt al een hele hoop. Je kunt natuurlijk een detox-kuurtje gaan volgen, maar ik betwijfel of dat wel zo knettergoed voor je is. Niet voor je gebit in ieder geval. Kom ik nog wel een keertje op terug.

lentekriebels

Doe de work out!

Ik ben vorige week begonnen met de VPZGM-challenge oftewel de #vettepenszietgeenmanschallenge. Hoe het gaat? Best goed! Spierpijn is aanwezig, buikje is al minder bol! Komt ook omdat ik natuurlijk veel troep laat staan. Ik zeg bewust “veel”, want vanochtend heb ik – per ongeluk – een puddingbroodje weggewerkt. Al moet ik zeggen dat je dus heel snel went aan het niet eten van suiker, want wauw; wat was dat zoet. Meteen daarna m’n tanden gepoetst.

Doe je mee aan deze challenge? Of hou je ’t bij little work outs? Kan ook! Alles wat je beweegt, is goed. Een half uurtje wandelen met de hond is ook goed. Half uurtje fietsen, prima. Half uurtje squatten, top. Half uurtje op de bank zitten Netflixen, niet goed. Je snapt ‘m. Als je wat wilt, moet je wat doen. In de beentjes dus!

afvallennamijnzwangerschap

Heb jij al lentekriebels? Welke van bovenstaande tips moet jij echt even gaan uitvoeren?

39 thoughts on “LENTEKRIEBELS? BEGIN DE LENTE LEKKER FRIS!

 1. Fleur zegt:

  Afgelopen weekend hebben we de hele inrichting van de woonkamer omgegooid en weer eens goed onder alle banken en stoelen schoongemaakt. Volgend weekend zijn de kledingkasten aan de beurt

  • Susan zegt:

   Ja, echt geen zin meer in de kou! Kan niet wachten tot ik met m’n theetje in de zon kan gaan zitten, ook al is ’t nog maar even met een jas aan!

 2. Xenia zegt:

  Wat is het heerlijk he in de zon! je wordt er gelijk vrolijk van.. Zo jammer dat we het weekend weer met minder moeten doen! Ik ga lekker wat bloemen in huis halen, vind ik ook altijd zo gezellig

 3. Hippiemeisje zegt:

  Je schrijft wel leuk, al las ik liever niet dat het volgende week weer zal geen vriezen, verdorie toch… 😉
  Verder ben ik hier al sinds januarti bezig met opruimen, whaaa, ik ben het een beetje beu aan het worden… het was hier door omstandigheden zo erg geworden… niet te doen

 4. Merel zegt:

  Ik kreeg de lentekriebels maar die verdwenen met de warmte.. Doe wel braaf oefeningen trouwens, heb een app gedownload en kan nu, na drie dagen, nauwelijks nog lopen. Gebeurt iig iets…

 5. esther zegt:

  Ik ben ze weer helemaal kwijt, ik houd van seizoenen maar merk aan mijn lijf dat ik toe ben aan de lente. Hopelijk dan ook iets meer energie voor activiteiten!

 6. Stephanie zegt:

  Geef mij ook maar wat van die lentekriebels, vooral de schoonmaak graag! Die zijn bij mij net zo schaars als het voorjaarszonnetje momenteel (het was net aan het hagelen, snik).

 7. Tessa zegt:

  Lentekriebels, ze gaan af en aan. Wat was het heerlijk weer en dan weer winters en nu de hele dag al regen. Het kan mij niet snel genoeg weer lente worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *