Jullie kennen ze! Ongetwijfeld. Die kleine, schattige bananensoesjes die je zo uit het vriesvak van de Jumbo trekt. Maar wist je wel dat het veel lekkerder en ook WAY easy is om ze zelf te maken? En dan met banaan? En advocaat? Dus: bananensoesjes? En er dan lekker crea-bea misschien wel een croquembouche van maken? Deed ik laatst voor een babyshower. Er-rug leuk. En lekker. Hashtag vettepenszietgeenmens.

bananensoesjes

OKAY, let’s start:

Bereidingstijd: ca. 30 minuten, excl. baktijd
Voor hoeveel soesjes: ca. 20 stuks

Ingrediënten

Voor de soesjes

50gr boter / margarine
55gr bloem
2 eieren
mespuntje zout

Voor Le Vulling

250ml slagroom
2 eetlepels advocaat
2 bananen
1 eetlepel citroensap
zachtgeel waterglazuur [100gr poedersuiker los roeren en druppelsgewijs water toevoegen totdat het een stevige massa is geworden + gele levensmiddelenkleurstof toevoegen]

bananensoesjes

Bereidingswijze bananensoesjes

  1. Verwarm de oven voor op 220°C;
  2. Breng 1dl water met de boter en het zout aan de kook;
  3. Voeg in één keer alle bloem toe [met een meelzeef zodat je geen klontjes krijgt];
  4. Roer tot je een soepel, glad deegballetje krijgt dat los laat van de pan;
  5. Neem het pannetje van het vuur;
  6. Roer 1 ei los in een schaaltje en klop dit door je deegbal;
  7. Klop het tweede ei ook los en roer totdat het beslag in “stukken” van de lepel valt.

Und dann:

  1. Roer het beslag voor gedurende ca. 30 minuutjes glad en glanzend;
  2. Doe ’t in een spuitzak of zoals ik: lekker met twee theelepels van mekaar afscheppen op de ingevette bakplaat;
  3. Bak de nog ongevulde bananensoesjes in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster [let op: niet tijdens het bakken de oven opendoen om te kijken of om te ruiken, deed ik zelf namelijk wel een keer, dan zakt je de hele boel in – beetje jammer];
  4. Klop de slagroom goed stijf met de mixer;
  5. Spatel de advocaat erdoorheen;
  6. Voeg dunne plakjes banaan toe aan je beslag nadat je ze hebt bestreken met citroensap [zodat ze niet verkleuren, red.];
  7. Snijd / knip de afgekoelde soezen open en verdeel de bananenplakjes erover;
  8. Schep de bananensoesjes vol met je slagroom – advocaatmengsel en bestrijk ze met het gele glazuurtje;
  9. Let them dry;
  10. En dan ben je Ready To Rumble want #vettepenszietgeenmens #neenogsteedsniet
banenensoesje

Bakkers klaar? Bakken maar! Lekker originele uitspraak. Gejat van André van Duin. Doei!

Ook nog een toetje maken? V’jaadag? Gewoon zin in wat lekkers? Schoonouders op visite? Check dit kokostaartje met ananas + rum!

25 thoughts on “KLEIN MAAR FIJN: BANANENSOESJES

    • Susan zegt:

      Haha, ja… weglaten… Of vervangen door bijvoorbeeld kokosroom [en maïzena dus oppassen dat ’t niet korrelig wordt] maar is wel minder lekker. Ténzij je er dan weer kokosrasp overheen sprenkelt, dan halen de smaken mekaar weer op… Advocaat kun je ook weglaten natuurlijk, heb ik zelf ook gedaan vanwege de alcohol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *