Vorige week maakte ik weer eens een gezonde variatie op man z’n mueslirepen-vol-suiker-en-slechte-shizzle. Dus ik flanste eigenlijk gewoon maar wat, maar wat een resultaat! Mag wel zeggen dat ze donderslekker waren, je daarna goed vol zat [na 1 reep, ja!] en ik vooral helemaal jopper in m’n pannekoek [helemaal gek] werd omdat het een ziek fijne mueslireep is zonder noten! Want: notenallergie. Ik kan die krengen uit de winkel en de biowinkel nooit eten want er zitten AL-TIJD noten in. En in deze dus lekker niet, want homemade. Ook nog snel klaar, trouwens. Met een kleine baby heb ik niet meer de tijd om hele ochtenden en middagen in de keuken te staan bakken. ’s Avonds ben ik al druk zat met het avondeten en daarna wil ik eigenlijk graag rustig kleine baby in bedje stoppen en daarna nog even gezellig met m’n man bankhangen of fitnessen op zolder. Dus vandaar die makkelijkheidjes tegenwoordig.

granola bars

OKAY, let’s start!

Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voor hoeveel granola bars: 10 – 12 stuks

granola bars
granola bars

Ingrediënten voor deze healthy granola bars

  • 1 cup bloem [ik werk tegenwoordig inderdaad met cups, 1 cup staat voor ongeveer 250ml en flinke eetlepel]
  • een handjevol kokosrasp
  • een handjevol lijnzaad
  • een handjevol havermout
  • een handjevol pompoenpitten
  • eventueel noten, nog meer pitjes, zaden enz., what you will!
  • Maple Syrup

Bereidingswijze

  1. Ehm… Gooi alles door elkaar op gevoel en doe het in een bakblikje [ik heb een vierkante van de Action] bekleed met bakpapier;
  2. Doe ’t ongeveer 15 minuten in de oven;
  3. Klaar.
granola bars
granola bars

Wauw. Dat was ‘m alweer. Eetze, jongens. Man is verzadigt na twee van deze repen en dat zegt wat. Hij’s nogal een zoetekauw en heeft ook wel de naam rupsje-nooit-genoeg. Dus als je een snelle spijsvertering hebt, houdt van zoet, constant honger hebt maar toch ook op je lijn wilt letten: check deze. Boordevol vitamientjes. You go, fitgirl.

Ga jij deze granola bars maken?

Ken je deze gezonde, makkelijke bananenmuffins al eigenlijk?

 

26 thoughts on “HOMEMADE GRANOLA BARS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *