Weten jullie al hoe interessant ik het vind om te schrijven over skincare? Best wel, namelijk. Ik had het eerder ook al over jouw skincare routine. Om daar even op voort te breien, gaan we het vandaag hebben over de skincare routine van een paar huidexperts. Ik sprak met een paar ex-collega’s die mij haarfijn hun ochtendritueel hebben uitgelegd. Bestaande uit wat ze gebruiken qua skincare, wat ze doen om fresh en sparkling the day te beginnen [lees dit met een Amerikaans accent erbij, is leuk] wat ze doen betreffende sportieve uitspattingen, wat ze aan kleur en producten op hun gezichtjes smeren om fab voor de dag te komen of welke ontbijtjes ze het liefst nuttigen op de vroege ochtend. Of late ochtend, als ze uitslapen.

huidexpert

Huidexpert #1

Hoe laat gaat de wekker: 05.20 uur

Skincare

Ik zweer momenteel bij serums vol antioxidanten. Wanneer ik ga sporten, verlaat ik het huis niet zonder m’n gezichtje goed in te smeren met het Hannah Opulence Serum. Normaal gesproken ga ik niet weg zonder een product met SPF gebruikt te hebben, maar wanneer ik ga fitnessen is ’t toch nog donker buiten dus heb ik even geen SPF nodig. Wanneer ik aan het fitnessen ben, zweet ik me natuurlijk kapot. Het serum zorgt ervoor dat mijn huid warm aan gaat voelen, naast de hitte die mijn lijf afstoot natuurlijk, en zorgt ervoor dat mijn poriën goed open gaan staan. Hitte en zweet verhogen de permeabiliteit [doordringbaarheid, red.] van de huid, waardoor het heel goed producten en werkstoffen kan opnemen en vervoeren. Daarom gebruik ik na het fitnessen, of eigenlijk na het douchen een masker waarin een serum verwerkt zit. Deze wissel ik af. Wanneer deze goed is ingewerkt, spoel ik ‘m goed af met lauwwarm water en smeer daarna een goede dagcrème met SPF op.

Favoriete workout

Ik doe aan groepslessen bij mijn sportschool. Trainen in groepsverband vind ik gezellig en zorgt dat mijn motivatie hoog blijft. Daarnaast probeer ik wekelijks een flink rondje hard te lopen omdat ik best wel een keer een marathonnetje wil lopen. Moet ik die beentjes en m’n conditie wel een beetje goed getraind hebben, natuurlijk.

Favoriete make-upje

De Lycogel Breathable Concealer! Een lichtgewicht concealer die je huid perfect laat ademen maar tegelijkertijd ook supergoed dekt! Soms gebruik ik ‘m zelfs als foundation.

Huidexpert #2

Hoe laat gaat de wekker: 08.00 uur doordeweeks en lekker uitslapen in ’t weekend

Skincare

Ik gebruik twee types moisturizer en een sunscreen. Als eerst gebruik ik de MAC Studio Moisture Cream om de huidbarrière te ondersteunen. Ik heb nogal een eczeemgevoelige huid, dus gebruik ik ook nog de Clinique Moisture Surge om zeker te zijn dat mijn huid de hele dag gehydrateerd wordt. Daarna gaan er twee lagen SPF op m’n huid. Ik mag de productnaam van deze SPF niet benoemen omdat de meningen over de positieve werking van zink in sunscreens nogal verdeeld zijn. Daarnaast wordt het volgens míj in Nederland niet verkocht. Het product wat ik gebruik, komt dan ook uit de States.

Favoriete workout

Pilates! Elke ochtend. Heerlijk om zo de dag te beginnen. En het fijne: geen spierpijn! Of doe ik dan iets fout?

Favoriete ontbijtje: 

Zoals ik al eerder zei, heb ik een eczeemgevoelige huid. Daarom probeer ik daar binnen mijn eetpatroon ook rekening mee te houden. Onder andere gluten en varkensvlees kunnen eczeem activeren of verergeren. ’s Ochtends ontbijt ik het liefst met een maaltje wat mijn collageen-voorraadje op peil houdt dan wel aanvult. Wat daar dan sowieso in zit? Veel vitamine C, antioxidanten, omega-3 vetzuren en een gebalanceerde hoeveelheid mineralen. Ik maak best vaak zo’n eiwitshake van zelf gesplitse eitjes. Niet lekker, maar werkt wel. Voel me dan net Rocky. Daarnaast een bak Griekse yoghurt en verse, koudgeperste jus d’orange.

En dan nog een dingetje: ik neem drie keer per week een theelepel met druppels Noorse levertraan. Ook te koop als capsules! Zit namelijk barstensvol met vitamine C, omega-3 vetzuren en vitamine D. Ben afgekickt van de koffie, drink nu alleen nog maar thee. Go me! En daarnaast drink ik tegenwoordig veel water in de ochtend; minimaal drie glazen voor ik vertrek naar m’n werk.

huidexpert

Huidexpert #3

Hoe laat gaat de wekker: meestal om 06.45 uur

Skincare

Momenteel gebruik ik elke ochtend een serum vol antioxidanten met vitamine C en E. Die van La Roche Posay werkt voor mijn huid heel goed. Deze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij je apotheek. Vijf druppeltjes in de ochtend beschermen je huid tegen UV-straling en zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Wat betreft een sunscreen ga ik altijd voor een SPF 50.

Make-up trick

Ik heb ontzettend last van hooikoorts. Nies en snotter me dan helemaal kapot. Heel charmant! Hierdoor wandel ik onder andere rond met goed zichtbare kringen onder m’n ogen, traantjes en een snottebel. Voor dat eerste heb ik iets gevonden: Givenchy Teint Couture! Deze camoufleert werkelijk waar álles. Vaak doe ik mijn make-up in de auto omdat ik altijd laat ben. Heel slecht. Ondertussen pleeg ik alvast wat telefoontjes. Ik kan ondertussen blind m’n make-up doen, heeft ook z’n voordelen!

Ontbijtje on-the-go

Groene smoothies! Ik maak ze van tevoren en hoef ze ’s ochtends alleen nog maar even uit de vriezer te halen. Dan zijn ze meestal een half uur later ontdooid en kan ik terwijl ik telefoontjes pleeg en m’n make-up doe in de autospiegel, ook nog even lurken aan m’n smoothie. Daarbij neem ik een voedingssuplement met Probiotica om m’n darmpjes goed op dreef te houden. Je spijsverteringskanaal staat namelijk ook weer rechtstreeks in verbinding met je huid.

huidexpert

Had a good read? Wat is jouw ochtendroutine?

Wat moet je eigenlijk niet op je badkamerplankje hebben staan?

22 thoughts on “HET OCHTENDRITUEEL VAN EEN HUIDEXPERT

 1. Stefaan BlogVivant zegt:

  Ik probeer ook altijd smorgens men huid goed te verzorgen maar soms moet ik erg vroeg op en snel vertrekken want het werk staat dan te wachten 🙂 Maar dan neem ik s’avonds uitgebreid de tijd voor een reiniging en verzorging 🙂

 2. Bo zegt:

  Ik vind het altijd een soort van fascinerend hoe goed iedereen bezig kan zijn met huidverzorging en make up. Ik ben daar zelf zo laks in. Ga altijd zonder make up de deur uit, en als er 2x per week een cremetje op m’n gezicht gaat is dat veel.

 3. tamara zegt:

  Leuk om de verschillen te lezen. Ik gebruik zelf niet elke dag make-up maar reinig mijn gezicht wel elke dag. Ik probeer me altijd trouw aan een dag en nachtcreme te houden maar vergeet het toch nog weleens haha

 4. Saska | Finance Monkey zegt:

  Leuk om te lezen! Sommigen staan wel erg vroeg op zeg, pfieww 5.20 ga ik niet redden… Elke ochtend sporten heb ik ook wel respect voor! Dat is nog iets wat ik wel meer zou willen (en waar een wil is is een weg toch?! Nog niet gevonden die weg…) maar voor de rest is het voor mij een simpele dagcrème en m’n wenkbrauwen en mascara & oogpotlood opdoen en thats it!

 5. Daniëlla zegt:

  Pffoe, ik word al moe als ik die tijden lees. Ik kan niet vroeg opstaan, als ik dat doe dan voel ik me heel de dag lamlendig (ook na 8u slaap). Mijn biologische klok loopt anders denk ik haha!

  Wat betreft reinigen etc, dat doe ik eigenlijk zelden. Wel als ik make up op heb gehad, maar ook dat draag ik zelden dus reinigen is niet nodig. Ofzo. 🤔 Crème gebruik ik wel af en toe, gewoon van nivea.

 6. kristof zegt:

  Als man doe ik het als volgt: eerst goed heet wassen met een zeepvrije lotion, dan scheren met een huidvriendelijk scheerschuim, goed spoelen en dan nog even smeren met dagcreme voor mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *