In het kader van de #vettepenszietgeenmenschallenge waar ik nu al 1 volle week – jaja – fel in meedraai, is het natuurlijk zaak dat er baksels op tafel komen die die vetkwabbels niet nog meer versterken dan dat ze nu al aanwezig zijn. Dus wat besloot ik te doen? Die half-rottende bananen in m’n ijzeren-mandje-die-aan-m’n-keukentrolley-hangt te verwerken in een soort bananenbrood. Dat ik even niet beschikte over zo’n mooi cakeblik mocht de pret niet drukken: let’s giet het beslag gewoon in an siliconen-muffinvorm! En zo gezegd, zo gedaan. We hadden na een paar minuten al overheerlijke, gezonde bananenmuffins. Die ook nog eens vullend zijn. Hoe ideaal wil je ’t hebben. Het is werkelijk waar geen werk, het ruikt zalig, het is LEKKER en het is VERANTWOORD. Dus. Gaan met die banaan. Leuke woordspeling. Toepasselijk ook.

bananenmuffins

OKAY, let’s start!

Bereidingstijd: 10 minuten
Voor hoeveel muffins: 12 stuks

Ingrediënten voor deze bananenmuffins

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder [16 gram]
  • 2 eieren
  • kaneel
  • Indische koekkruiden
  • pure chocolade, het liefst met een hoog percentage cacao want dan is ‘ie het “gezondst”
bananenmuffins

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C;
  2. Haal de schil van de bananen en prak ze fijn in een kom;
  3. Doe daar 2 eieren bij en mix dat tot een luchtig papje;
  4. Doe de bloem en het bakpoeder door elkaar;
  5. Gooi je droge en natte mengsel bij mekaar en roer dat met een SPATEL door elkaar;
  6. Daarna lepel je het mengsel in je muffinvorm;
  7. Hup, je muffinvorm ongeveer 20 minuten in de oven op 220°C.

Dat is alles! Zo makkelijk! Niet droog, niet nat, just perfect – ertussenin.

bananenmuffins

Kende je deze bananenmuffins al? Ga je ze proberen?

Geen zin in gezond? Check dan dit recept voor kokosbolletjes met chocolade eens!

21 thoughts on “GEZONDE BANANENMUFFINS

  1. Rory zegt:

    Mens wat ziet dat er goed uit! Ik kan wel koken, maar niet zo goed bakken. Mijn laatste creatie van bananenbrood zorgde ook voor een enorme chaos in de keuken. Een extreem compacte bananenbrood waarvan man zei: lekker, maar voorlopig hoef ik niet meer (hmmmm) en dochtertje vond het echt niet lekker. Uiteindelijk heb ik 3/4 deel aan mijn moeder gegeven. Nu je het zegt. Nooit gehoord of ze het lekker vond of niet…

    • Susan zegt:

      Haha, ik heb dat toen gelezen op je blog! Hilarisch! Ik moet zeggen dat deze wel er-rug makkelijk te maken zijn, hoor. Kun jij vast ook!

  2. Pingback: Inspiratie voor paasrecepten | Life by Jess | Persoonlijke Lifestyle blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *