Ik ben van mezelf niet knetterlang. Ben 1,69 metertjes. Ik heb altijd het idee dat mijn benen veel te lang zijn voor m’n lichaam, ofzo. Daarom doe ik het liefst zwart aan, want ”dat kleedt af”. En dan lijk je langer. Sinds een tijdje probeer ik een beetje uit m’n comfortzone te kruipen en trek ik ook andere dingetjes aan. Want: babybuik! Babybuik betekent ook: geen hakken meer. Ik heb het laatst geprobeerd, hoor. Hakjes. Maar och, ik overleed ’s nachts bijna van de kramp in m’n kuiten. Intens ernstig was ‘t! Dat was dus één keer en nooit weer. Ja, met kerst. Dan moet het van mezelf. Tegen die tijd zie ik eruit als een ontplofte aardappel op twee kleine pootjes met heels aan maar NOUEN, ik heb nog nooit een kerst op platte schoenen gelopen. Dus dat gaan we nu ook niet doen.

Wat ik wél ga doen is jullie wat tips geven over hoe je iedereen om je heen optisch kunt bedriegen. Gemeen lachje van mij erbij… Want:

Hierbij 10 dingen die je moet doen om langer te lijken!

langer lijken

#1 Wees monochroom

Klinkt héél saai, maar wanneer je een jurkje / rokje met een bovenstuk combineert, dan moet je dat gewoon in dezelfde kleur doen. Hoeft niet zwart te zijn natuurlijk! Maar een rood jurkje en geel shirtje is niet zo handig als je langer wilt lijken.

#2 Stiletto’s are a girls best friend

Heels. Uiteraard doe je die aan om jezelf langer te maken. MAAR: wil je het optisch gezien nog beter aanpakken? Ga dan voor de heels met een bandje over de wreef. Ga NOOIT voor heels met een bandje om de enkel.

#3 Tassie d’rbie?

Ga niet voor de cross body bag die je heupen accentueren [want da’s gewoon zadeltassensabotage] maar voor een vierkante / rechthoekige schoudertas, die ongeveer op je heup “hangt”.

langer lijken

#4 ♫ 3, 4, 5 feestjes in me skinny jeans ♫

Skinny jeans zijn the bomb, maar dan niet tot op je enkels en dan omkrullen [wat ik dus heel vaak doe, faal!] Nee, gewoon zover mogelijk recht naar beneden.

#5 Juweeltjes

Lange oorbellen die langs je kaaklijn lopen zijn ideaal! Knopjes en emblemen die “op je oorlel zelf” zitten, zorgen voor een mekaar in mekaar gepropt optisch geheel. Ja, ’t is echt zo. En neem nooit een choker. Als je langer wilt lijken hè. Als je al 2 meter bent, maakt dat niets uit.

#6 “Wie heeft er nou nog een jas aan…”

Jij! Want het is herfstig en je bent op zoek naar een nieuwe winterjas want die van vorig jaar kan écht niet meer. Want die hebben al teveel mensen gezien. Dus als je langer wilt lijken, ga je op zoek naar een winterjas die tot op je heupen komt, het liefst met een riem en zakken aan de voorkant. Ga niet voor een kniemodel!

langer lijken

#7 Shirtjes

Ga voor shirts met mouwtjes; korte mouw, driekwart mouw, lange mouw… Alles is geoorloofd. Druk er desnoods wat schoudervulling in, lekker old school. Maar ga niet voor hemdjes! Dan lijken je bovenarmen namelijk veel dikker. En lijk je weer korter.

#8 Nog meer shirtjes

Ga voor de ronde hals of de V-hals. Ga níet voor de off-shoulder top of de boothals.

#9 EEN LEGGING IS DUS GEEN BROEK!

Deze moest even in hoofdletters, jongens. Sorry. Maar een legging IS GEEN BROEK. Wil je een comfy broek die lekker zit, leuk staat én je optisch langer maakt? Ga dan voor de smokingbroek / pantalon met streep aan de zijkant. Zijn ook nog eens superleuk.

#10 En de laatste…

Staat het kledingstuk mooi op de hanger? Dan staat ‘ie jou waarschijnlijk ook goed. Is dat niet het geval? Zou ik ‘m ook niet passen. Jammer van de energie. Want OH! Wat hebben wij vrouwen toch soms een hékel aan passen, is ’t niet?

Wat vind jij van deze tips? Heb je er wat aan? Slaat het ergens op?

Lees daarna ook nog even verder hoe je nou precies de beruchte herfst- en winterdip voorkomt!

24 thoughts on “DO’S & DON’TS ALS JE LANGER WILT LIJKEN

 1. Rory zegt:

  Dat bandje om de enkel inderdaad. Toegegeven. Ik heb het ook bij werkelijk prach-ti-ge stiletto heels (met matching clutch) die ik in Rome heb gekocht. Een eeuwigheid geleden. Ik ben het helemaal met je eens. Maar met deze heels (extreem lange punt aan de voorkant van de schoen) is het echt te doen 😉 Voor de rest leuke tips. Ik mis alleen de flared pants nog. Als je die draagt met high heels. Dan lijk je benen tot aan weet ik veel hoe ver te hebben…

 2. Lotte zegt:

  Goede tips! Ben zelf 1.76 dus heel erg gemiddeld. Wil je langer lijken met hakken is het ook het beste om nude kleurige pumps te dragen en dan indd het liefst met een stiletto hak 😀

 3. Cindy zegt:

  Hahaha ik krijg om de zoveel tijd te horen dat een legging geen broek is… helaas pindakaas ik blijf ze dragen. Ze zijn het beste om achter een peuter te hollen :p

 4. Jessica zegt:

  Goede tips, hakken laten je echt langer lijken. Zelf heb ik wel een knie model jas, maar dat is meer praktisch voor op de scooter haha, dan blijven mijn benen ook een beetje warm.

 5. Eva zegt:

  Handig!! Ik denk er nooit soveel bij na omdat ik mijn lengte wel prima vind. Maar de tips van de opgerolde skinnyjeans (dat je dus niet moet doen haha) vind ik zeker een goeie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *