Natuurlijk hebben we allemaal besloten dat we in 2018 heel gezond gaan eten en gaan afvallen enzo. Het hebben van handige tools in de keuken helpt daar zéker een handje bij. Ook bij het meal preppen; dat is me toch een uitkomst! Ik heb hier 5 dingetjes, gadgets en gizmo’s die je helpen bij en naar een gezonder 2018!

#1 Een high-speed blender

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn als je hebt geïnvesteerd in een high-speed blender. Oftewel: eentje met een flink aantal PK’tjes. Je maakt er naast de lekkerste, zachtste, creamy-achtigste soepjes, smoothies en sausjes ook heerlijk sorbetijs in. Laat hem ook het werk doen wat betreft nootjes choppen, heerlijke dips en spreads [hummus, nom-nom!] blenden door er van alles in te gooien en natuurlijk kun je er je avondprak ingooien om zo een lekker “potje” voor ukkie te kunnen fixen.

#2 Een spirellie-snijder

Ik noem het dus een spirellie-snijder, maar ik weet niet eens of het zo heet. In ’t Engels heet het een spiralizer, dus vandaar. Wat je ermee kunt? De lelijkste groenten heel mooi maken. Wortel bijvoorbeeld; haal ‘m door de spirellie en je hebt een waar oranje kunstwerk! Ik decoreer vaak met een spirellie-snijder m’n salades als ik me kapot verveel. Wat de laatste tijd eigenlijk nooit voorkomt, maar sat terzijde. Van die mooie gekronkelde komkommerspiraaltjes, hoe enig! Het helpt je trouwens ook om je kindjes meer groente te laten eten, omdat het er zo leuk uitziet. Niet dat ik er zelf al ervaring mee heb, want die van mij zit in m’n buik de boel onveilig te maken. Maar ik heb ’t getest! Bij m’n neefje. En het werkte.

keuken

#3 Een goed koksmes

Kost wat, zo’n koksmes, maar dan heb je ook wat. Laatst liep ik nog te janken vanuit de keuken dat ik graag een heel perfect, mooi vleesmes wilde hebben. Het liefst van Herman den Blijker, ofzo. Zo’n echte. Maar aan de andere kant weet ik niet of dat veilig is. Ik ben namelijk nogal Lomp En Onbenullig dus het zou maar zo kunnen dat je dan een vingertopje in je Caesar-salade vindt. Maar het hakken en snijden van bijvoorbeeld groenten en vlees wordt wel véél gemakkelijker als je een goed, scherp mes hebt. Het kan zelfs leuk worden, dan. Dat voorbereidende werk. Vind ik namelijk geen klap aan. Ik wil gewoon koken en resultaat zien. En eten!

#4 RVS-pannen

Jij begrijpt ook wel dat pannen nogal handig zijn in de keuken. ’t Is ook zoiets om je geschilde aardappelen zo op het gaspitje te leggen. Slaat natuurlijk nergens op. Non-stick pannen zijn redelijk populair geworden, maar het stofje teflon wat ze dus non-sticky maakt, kan gezondheidsklachten veroorzaken. De coating kan te heet worden waardoor er giftige stofjes vrijkomen. Maar daarnaast heeft ook bijvoorbeeld de ijzeren lepel waarmee je de pan leegschraapt weer effect op de teflon-laag in de pan. Ook daarbij komen stofjes vrij die je niet in je eten wilt hebben. Die wil je überhaupt niet hebben, lijkt me. Wat dus uiteindelijk heb beste is: RVS-pannen! Deze gaan niet “chippen” en zullen niet zo snel breken. Mijn ouders hebben vanaf dat ze trouwden, en da’s lang geleden, geloof mij, al een pannenset. Nog steeds perfect. Levenslange garantie ook.

Ik heb zelf een pannenset van Fontignac en ben d’r zeer content mee. Voornamelijk de koekepannen zijn echt té fijn en niet te vergeten de wokpan! Het enige nadeel: die handvaten worden net zo heet als de pan. Maar gelukkig hebben we daar dan weer pannenlappen voor, woo-hoo. Daarnaast heb ik nog een stoofpan van Le Creuset, voor de stoofpotjes! Verademing.

keuken

#5 Glazen [weck]potten om dingen in te bewaren

Okay, ik heb al een paar keer eerder geschreven over dat mealpreppen. Da’s gewoon een uitkomst! Qua tijd in de keuken en qua gezondheid ga je er stappen op vooruit. Maak gewoon grotere porties van bijvoorbeeld je avondeten en sla dat op in glazen weckpotten die je dan weer bewaart in de koelkast. Zo kun je in één avond voor de hele week je maaltje maken. Hoe ideaal! Lekker combineren, mixen en flansen; dan kom jij wel aan je vitamientjes! Let er wel op dat je weckpotten aanschaft die geschikt zijn voor het opwarmen in de magnetron en / of oven, zodat je je dish lekker snel klaar kan maken. Het voordeel van het gebruik van glazen weckpotten: geen risico op BPA of andere chemische stofjes die tevoorschijn komen bij het “verwarmen” van plastic of kunststof. Na het eten gooi je die glazen pot gewoon in de vaatwasser, natuurlijk. How easy can it be.

Handig, deze vijf gadgets voor in de keuken? Laat me weten of jij nog tips hebt!

49 thoughts on “5 DINGEN DIE JE IN DE KEUKEN MÓET HEBBEN IN 2018

 1. Linda zegt:

  Ik wil inderdaad nog een goede blender. Of zo’n Nicer Dicer waardoor ik gewoon niet meer hoef te snijden. Eigenlijk wil ik gewoon een kok die voor mij komt koken elke dag. Dat zou pas fijn zijn om in de keuken te hebben 😀

 2. Lisette zegt:

  Ik mis ook nog de spirelli! Maar mijn citruspers was net overleden, en daar kan ik toch echt niet zonder. Dus heb een mooie nieuwe besteld, komt vandaag binnen JEEJ. En ik wil nog een nieuwe melkopschuimer, mijn bonenmachine maakt wel cappucino maar toch is het schuim van zo een los apparaat NOG beter.

 3. Eke zegt:

  Goede messen zijn echt een tip hoor. Vanuit huis ben ik botte krengen gewend, maar sinds ik op mezelf woon gebruik ik de goede en die glijden gewoon door je voedsel.

 4. Lodi zegt:

  Toevallig wordt er zo meteen hier thuis een nieuwe messen set bezorgd en van de Sint kreeg ik ook zo een Snijder voor wortelen en komkommer dus daar zit ik al goed mee 🙂

 5. Amanda zegt:

  Wij hebben enige tijd geleden geïnvesteerd in een nieuwe set messen van hoge kwaliteit: wat een verschil! Voor mij echt nooit meer een simpel mesje waar je heel de tijd mee staat te mutsen. Goede messen zijn het geld absoluut waard 🙂

 6. Rory zegt:

  Een goed mes is erg belangrijk (ook al eten we niet zo vaak vlees) maar des te belangrijk: was het niet in de vaatwasmachine! Sommige items (zoals ook je le creuset-pan volgens mij) moet je gewoon met de hand afwassen. Verder opteer ik voor weinig elektrische apparaten, want geen plek (heel handig maar 1 stopcontact in onze keuken) en veel gedoe. Ik heb ook alleen maar een staafmixer.

 7. Rosita zegt:

  Mooi artikel! Ik kan zelf niet zonder mijn keukenmachine en de vaatwasser. En ja goede messen en pannen zijn ook belangrijk vind ik. Mijn laatste aankoop is een mooie kaasfonduepan omdat we dat lekker vinden. Verder koop ik alleen dingen waarvan ik weet dat ik ze regelmatig gebruik.

 8. debbythechocoholic zegt:

  Ik heb ze allemaal! Ik heb hotelschool gedaan waardoor ik fantastische koksmessen heb. Af en toe eens bijslijpen en ze lijken weer als nieuw.
  Ik kan ook niet zonder mijn waterkoker, zo handig om water sneller te laten koken/ warm te laten worden voor bv. pasta of wanneer ik iets moet laten smelten au-bain-marie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *